Nokia prikkelt ons over komende toestellen

De afgelopen 24 uur is er behoorlijk wat nieuws uitgelekt rond de nieuwe Windows Phone 8 toestellen van Nokia. Zoals we al eerder schreven wordt aangenomen dat Nokia op 5 september met nieuwe Windows Phone 8 toestellen zal komen. Om dit evenement niet aan de aandacht van de media te laten ontsnappen kwam Nokia met de volgende tweet:
Tweet Nokia to Samsung Note

Nokia Lijkt daarmee een kwinkslag te maken naar de Samsung Galaxy Note. Dit is een 5,3 inch toestel waarvan onlangs een nieuwe versie werd geintroduceerd. Er gaan al langer geruchten dat Nokia met een toestel met groot scherm zal komen. Of dit toestel dan ook een scherm zal krijgen dat groter dan 5 inch zal zijn valt echter te betwijfelen. Vooralsnog wijzen alle geruchten er op dat er een toestel in de pijplijn zit met een 4,65 inch scherm. Hiermee lijkt het toestel meer te concurreren met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SIII en HTC One X dan met de Samsung Note. Wellicht dat Nokia op 5 september een grote verrassing heeft?

Nokia schermen uitgelekt

Vervolgens was het de beurt aan schermen leverancier ALPS. Deze leverancier heeft twee type schermen naar buiten laten komen. Het eerste toestel (Proto A) is een 4,3 inch scherm wat mogelijk de bezel van het kleine broertje van de Nokia Phi zal zijn. Het tweede prototype toont een bezel van een kleiner scherm. Mogelijk dat deze gebruikt gaat worden in de Windows Phone 8 opvolger van de populaire Nokia Lumia 800.

2 Nokia WP8 bezels

En tenslotte

Tweets en gelekte bezels doen het natuurlijk altijd goed op het wereld wijde web. Maar nothing beats the real deal en WMPoweruser heeft mogelijk de volledige line-up voor de presentatie van 5 september te pakken gekregen.

De volledige Nokia WP8 range

Volledig links zien we wat waarschijnlijk de Nokia Phi is. Een 4,65 inch toestel met een HD-scherm, NFC en dual-core processor. Van de andere twee toestellen is veel minder bekend. Het middelste toestel lijkt het 4,3 inch scherm te zijn van de afbeelding met de bezels en de meest rechtse zal rond de 4 inch zitten. Dat laatste toestel krijgt zeer waarschijnlijk een wvga resolutie zoals we die kennen van de huidige Windows Phone range.

Het belooft een interessante presentatie te worden op 5 september!

Bronnen: WPCentral en WMPoweruser


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie