Surface RT
Surface RT

Gerucht: Surface voor Windows RT komt op 26 oktober voor $199

Verschillende sites maken melding van een gerucht dat de komende Microsoft Surface voor Windows RT vanaf 26 oktober as. over de toonbank zal gaan voor het verrassende bedrag van $199. Omgerekend zou dat officieel rond de 160 euro moeten zijn, maar de koersverschillen richting europa worden wel vaker ‘vergeten’ (Apple!). Ik verwacht dan ook dat als het gerucht klopt, de Surface RT hier €199 zal gaan kosten.

De tipgever die zijn/haar details onthulde zou aanwezig zijn geweest op een sessie van een Microsoft conferentie. (bron: http://www.engadget.com/2012/08/14/microsoft-surface-199/)

Surface RT voor Windows RT komt op 26 oktober voor $199

Lancering Windows 8

Zoals eerder op onze site is vermeld wordt Windows 8 op 26 oktober gelanceerd (zie ook http://www.wp7.nl/17835/windows-8-beschikbaar-26-oktober-2012/)

Het tegelijkertijd lanceren van de Surface tablet ligt in de lijn met de eerdere geruchten, maar niet eerder was een concrete datum genoemd. Mensen met een MSDN- of TechNet-abonnement kunnen Windows 8 trouwens vanaf 15 augustus downloaden (en laat ik nou net een Technet abo hebben 🙂 ). De RTM-versie (voor fabrikanten) was al veel eerder gelekt, maar die heb ik niet aangedurfd, liever een officiële versie.

Prijsmodel Surface RT

Als de prijs klopt, tussen de 160 en 199 euro, dan heeft Microsoft een gigantische troef in handen om een heel serieuze speler te worden op de huidige tablet-markt. Gezien de specificaties, mogelijkheden en uitstraling van het apparaat in combinatie met de alom geprezen nieuwe Metro Windows 8 interface verwacht ik een kleine aardverschuiving in tabletland.

Het prijsmodel dat wordt gehanteerd kan alleen worden verklaard door de verwachting dat er veel Windows 8 apps verkocht gaan worden. De hardware wordt waarschijnlijk onder de kostprijs verkocht. Microsoft heeft al ervaring met dit prijsconcept toen de Xbox werd gelanceerd. Toen was de hardware ook duurder dan de kostprijs. We weten hoe de Xbox het heeft gedaan de afgelopen jaren.


Geef een reactie