outlookcom logo
outlookcom logo

Account migreren naar Outlook.com? Wat je moet weten.

Gisteren presenteerde Microsoft de opvolger van Hotmail en de Live e-mail service. Vanaf nu kunnen gebruikers een account aanmaken met als achtervoegsel @outlook.com. Daarmee maakt Microsoft de eerste stap om je Hotmail account of je Live-ID te vervangen voor een Microsoft account. Ook huidige gebruikers van de diensten van Microsoft kunnen al inloggen op Outlook.com om te ervaren wat Microsoft voor ons in petto heeft.

Gebruikers van Windows Phone moeten even goed nadenken voordat ze de overstap naar een Outlook.com account willen maken. Microsoft zelf waarschuwt je ook al via de volgende tekst:

Waarschuwing: je kunt dit e-mailadres beter niet wijzigen als je hiermee een Windows Phone hebt ingesteld. Op je telefoon werken anders functies niet meer waarvoor dit adres wordt gebruikt, zoals Marketplace, Xbox LIVE, SkyDrive en e-mail. Als je deze functies opnieuw op je telefoon wilt gebruiken, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Daarbij wordt al je eigen inhoud gewist.

Oftewel, er is een harde reset nodig om al je voormalige hotmail/live services zoals Skydrive, agenda en mail weer te laten werken. Dat zal toch niet voor iedereen een realistische optie zijn. Denk dus goed na voordat je overstapt op een @outlook.com adres!

Outlook.com heeft een nog betere integratie met de overige diensten van Microsoft. Zo is nog makkelijker gebruik te maken van de Skydrive opslag service. Hiermee heb je 7 GB (oude klanten 25 GB) opslagruimte tot je beschikking. Ook is er een heuse people hub in outlook.com gekomen waar sociale netwerksites als facebook, LinkedIn en Google+ een plekje in hebben gevonden. Uiteraard is ook Skype terug te vinden in Outlook.com.

Wat ook belangrijk is om te melden is dat Microsoft op voorhand al aangeeft dat het geen gepersonaliseerde reclameberichten zal aanbieden door de e-mail berichten van je account te screenen. Dit in tegenstelling tot grote concurrent Google met Gmail

Een korte introductie van Outlook.com is te bekijken in onderstaande video.

httpv://youtu.be/uDI6Itn7soQ

Bron: Tweakers.net

Regisseur, smartphonegek, familyman
460 artikelen

Geef een reactie