Officiele Schiphol App – Aankomst, vertrek en laatste nieuws

De vakantie periode is aangebroken en met het regenachtige weer zal menige Nederlander in het vliegtuig stappen richting de warme zon. Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de aankomst en vertrektijden terwijl je onderweg bent naar het vliegveld voor je eigen vakantie of iemand wilt komen ophalen. De officiele Schiphol app voorziet in deze behoefte met een applicatie voor Windows Phone 7. De omschrijving van de Windows Phone Marketplace luidt:

Dit is de officiele applicatie van Amsterdam Airport Schiphol. Met deze app kunt u alle (actuele) aankomende en vertrekkende vluchten bekijken. Van vandaag, gisteren en morgen. U kunt uw vlucht(en) bewaren in uw favorieten lijst.

 

Officiele Schiphol App voor Windows Phone 7

Indien je de Schiphol app opent op je Windows Phone kom je terecht op het home scherm. Hier zie je in een oogopslag waar het in deze applicatie om draait.

Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrektijden en het laatste nieuws van Amsterdam Schiphol Airport. Door middel van klikken op de tegels kun je een overzicht van de aankomende of vertrekken vluchten volgen of door van rechts naar links te vegen op het home scherm. In het overzicht van vluchten zijn direct de vertraagde vluchten te zien.

 

  

Het laatste Schiphol Nieuws

Het laatste scherm van het panorama bevat een overzicht met nieuwsberichten. In het nieuwsoverzicht zijn een tweetal reistips te vinden als ook het bericht dat een geldig reisdocument voor kinderen verplicht is vanaf 26 juni 2012. Bovenstaande screenshot is eerder gemaakt en toont derhalve oudere nieuwsberichten. 🙂

 

 

Vluchtinformatie zoeken

Het is ook mogelijk om te zoeken naar vluchten op basis van bestemming, herkomst, vluchtnummer, airline of tijd. Zoeken is snel mogelijk via het vergrootglas icon in de applicatie balk. Zoek je bijvoorbeeld op New York dan wordt er direct een overzicht getoond van binnenkomende vluchten uit New York (op een specifieke datum).

Het ster icoon in de applicatie balk geeft een overzicht met favouriete vluchten. Je kunt bijvoorbeeld een specifieke vlucht toevoegen aan de favorietenlijst. Je hebt dan snel alle actuele vluchtgegevens van deze vlucht bij de hand. Dus niet meer rennen naar borden om de laatste gegevens te bekijken.

 

 

De officiele Schiphol App voor Windows Phone is ontwikkeld door Schiphol en M2Mobi zoals te zien is op het about scherm. Persoonlijk vind ik de grafische elementen in de header van het panorama erg mooi en bovendien zijn het panorama shots van Schiphol. Verder komt de gele kleurstelling overeen met de videoschermen op Schiphol en alsook de borden die ons de de weg wijzen.

Enige tijd geleden reviewde Marco Maas de AMS Airport app. Qua functionaliteit voor het opzoeken van aankomst- en vertrektijden is er weinig verschil, echter de officiele Schiphol app voor Windows Phone is grafisch een stuk rijker en toont tevens het laatste nieuws.

De officiele Schiphol app voor Windows Phone kun je direct naar je toestel downloaden via deze link.Wie heeft deze applicatie al gebruikt voor zijn of haar vakantie?

 

 


Geef een reactie