Gerucht : krijgt Windows Phone een thumb soft keyboard?

Er is via WMPU een plaatje gelekt uit een Microsoft Research presentatie waarin een nieuw software keyboard voor gebruik met slechts één hand/vinger getoond wordt. Je ziet daarin een SIP met een curve uit de rechter beneden hoek komen waarbij er per toets meerdere letters gegroepeerd zitten. De curve volgt precies mooi de motoriek van de duim, en de toetsen met meerder letters zullen werken met intelligente woord-voorspelling natuurlijk.

Dat er een dergelijk keyboard ontworpen zou gaan worden voor Apollo, ofwel Windows Phone 8, wist WMPU een jaar geleden al te melden dankzij een niet uitgeveegd whiteboard waarop diverse features voor toekomstige Windows Phone versies werden besproken. Daarop zie je dat een keyboard voor “One handed input” op de planning staat. De foto die we hier zien vertrouw ik echter niet helemaal want er is wat teveel zwarte ruimte rondom het keyboard, en waarom staat die oranje tekst er zo scheef in (terwijl de klok weer wel goed lijkt uit te lijnen)?

Mocht het meer dan een gerucht zijn, dan is dit wel een heel erg gave vinding waarmee snel reageren op een bericht terwijl je maar een hand vrij hebt wel heel erg gemakkelijk wordt. Zouden we dit echt kunnen verwachten als end-user feature op de aankomende nieuwe versie(s) van Windows Phone? Wat denken jullie er van? Zou wel heel erg gaaf zijn natuurlijk!

Bron: WMPoweruser


Geef een reactie