MetroTour – Tour de France op je Windows Phone

Binnenkort begint het volgende grote sport evenement weer: Le Tour de France. In tegenstelling tot het EK voetballen presteren deze mannen 3 weken lang dag in dag uit en leggen ze op de racefiets een afstand van zo’n 3500 kilometer af door Frankrijk (en een etappe in Belgie) over berg en dal en vaak in hoge temperaturen. Dat is natuurlijk wel wat anders dan 1,5 uur balletje trappen ! Net als bij voetbal kun je met de vele transfers amper bijhouden wie nu voor welk team rijdt en hoe de winnaars van vorig jaar het gaan doen in de 2012 editie van Le Tour de France. Editor Sebastiaan de Boer vond dat daar maar eens verandering in moest komen en heeft speciaal voor de Tour de app MetroTour gemaakt.

De naam zegt het al, alle informatie over Le Tour de France overgoten met een mooi Metro sausje. De app heeft als doel je te voorzien van alle informatie die je graag wilt weten tijdens Le Tour. Als je de app start kom je in het hoofdmenu terecht. Hier kun je alle teams terugvinden met alle teamleden en hun informatie zoals geboortedatum/plaats, beste positie en hun specialiteit(en). Daarnaast worden ook alle overwinningen weergegeven van de afgelopen jaren. Mocht je nog mee willen doen met een Tour-poule, dan kun je hier alle informatie vinden over de renners en daar je voorspellingen op aanpassen.

Het volgende menu onderdeel zijn de etappes. Hier vindt je zoals verwacht alle etappes in detail. Je krijgt hier informatie over de vertrek- en aankomstplaats, de lengte van het parcours en een korte beschrijving over het parcours. Wat ook erg leuk is, is het profiel van het parcours. Hier zie je hoe het parcours eruit ziet. Of het vlak is of juist niet. Zeker met de bergetappes is het leuk om te zien of het een zware dag wordt of juist niet.

Wat ook leuk is, is een stukje navigatie naar een aantal bekende plaatsen toe. Zo kun je met behulp van Bing Maps navigeren naar Luik, de Tourmalet, de Eiffel toren, Champs d’Elysee en het Louvre. Als je toch in de buurt bent, dan kun je daar ook gelijk een kijkje nemen. Er zitten ook een aantal downloads in de app, maar die zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Als laatste een stukje historie over de Tour zelf en wie de winnaars door de jaren heen waren. Wist je dat de eerste Tour in 1903 gereden werd ?

Een belangrijk deel van de app wordt natuurlijk in beslag genomen door de dagklassementen en het eindklassement. Omdat er verder geen demo-data in de app zit en de Tour nog niet begonnen is, zijn deze pagina’s gevuld met alleen de lay-out van de klassementen. Uiteraard komt daar verandering in zodra de Tour gestart is.

De app is op dit moment ter certificatie aangeboden aan het Marketplace Team en zal als het goed is zo rond de start van de Tour verschijnen, met de week daaropvolgend een update, waarbij onder andere de teams worden aangevuld, een aantal bugs worden opgelost en de downloads worden toegevoegd. De app gaat 99 cent kosten en we zullen zodra deze beschikbaar is een linkje naar de Marketplace in dit artikel plaatsen.

Wil je meer informatie over de Tour de France zelf, dan kun je de officiƫle website van de Tour hier bekijken.


Geef een reactie