Windows Phone in China en Rusland groter dan iPhone

Bij de introductie van Windows Phone toestellen in China gaf Microsoft al aan dat het als eerste doel had om een groter marktaandeel te krijgen dan de iPhone. Dat dit geen grootspraak of hoogdravend doel bleek te zijn blijkt uit woorden van Michael van der Bel, COO in de Chinese regio.

In slechts 2 maanden wist het mobiele OS van Microsoft een marktaandeel te krijgen van 7 procent, wat een procentje meer is dan het marktaandeel van de iPhone in China. Van der Bel rust echter niet op zijn lauweren:

“We zijn slechts net begonnen, we verwachten een aanzienlijke groei met de introductie van Windows 8 tablets en Windows Phone 8 toestellen”

Dat het bedrijf uit Redmond een groter marktaandeel in China zou krijgen dan het bedrijf uit Cupertino werd door onderzoeksbureau IDC al voorspeld. Alleen had IDC er een aanzienlijk langere tijd voor in gedachten. Volgens hen zou dit moment namelijk pas volgend jaar zijn. Ze hadden voorspeld dat Windows Phone dit jaar 7,5% van de markt in handen zou hebben tegen de 12% van iOS. Pas in 2013 zou het aandeel van Windows Phone stijgen naar 15 procent, daarmee de 13% van de iPhone overtreffend.
Daarmee bleek IDC dus iets te pessimistisch over het succes van Windows Phone en veel te optimistisch over het succes van de iPhone in China.

Het volgende doel voor Van der Bel is -uiteraard- Android. Dat heeft in China een marktaandeel van maar liefst 69%. Daar zal Microsoft dus nog een zware dobber aan hebben om dat platform te overtreffen.

Niet alleen in China worden meer Windows Phones verkocht, ook in Rusland verkoopt Windows Phone beter dan de iPhone.

Bron: WMPoweruser


Geef een reactie