Nieuwe firmware Nokia Lumia 800 duikt op -UPDATE-

In ons eigen forum meldde ridolfo dat er op het XDA forum een draadje loopt over een nieuw opgedoken firmware voor de Nokia Lumia 800.

Een dapper persoon heeft deze, oorspronkelijk voor Vodafone Nieuw Zeeland bedoelde, firmware geflashed op zijn toestel en meldt dat de snelheid waarmee de batterij ontlaadt wanneer er verder niets met het toestel gedaan wordt is gehalveerd. Voor degene die wel eens met de batterij status app hebben gespeeld, de discharge was bij deze persoon slechts 50 tot 65 mAh, terwijl dat bij mij regelmatig richting of over de 200 mAh gaat. Dat zou dus een aanzienlijke verlenging van de stand-by tijd kunnen betekenen.

Ook zou het probleem met de niet meer oplichtende soft-keys wanneer de helderheid van het scherm op medium of maximaal wordt gezet zijn opgelost.


Behalve aan de batterij problemen en de verlichting van de soft-keys, lijkt Nokia ook gesleuteld te hebben aan de camera opties. Met deze firmware update zijn er vier nieuwe instellingen bij gekomen:

  • Smart group shot
  • Panorama
  • Action
  • Self timer

Wat Nokia nog steeds niet gerealiseerd lijkt te hebben in deze nieuwe firmware is de tethering functionaliteit. Het lijkt er op dat degene die daar op zitten te wachten, dus nog wat meer geduld zullen moeten hebben.

Voor wie ‘battery-gate’ rond de Lumia 800 nauwlettend wil volgen is het dus interessant om de genoemde thread op XDA-developers te volgen. Over het tijdstip waarop deze firmware door Nokia officieel zal worden uitgerold is nog niets bekend. Hou Zune dus in de gaten!

Update

Het bovenstaande wordt nu ook bevestigd door M Daou van MobileTechWorld. Hij draait al een tijdje proef met deze firmware en is er behoorlijk enthousiast over. Bedankt Sake!


Geef een reactie