De grote kranten en nieuwsbronnen laten het nog afweten op Windows Phone, maar na lang zoeken heb ik dan eindelijk een nieuws app gevonden die in mijn nieuwsbehoefte kan voorzien. News360 mag dan al sinds 2010 in de Marketplace te vinden zijn, met slechts twee beoordelingen is deze app zwaar ondergewaardeerd.

News360 maakt voor jou een selectie van het nieuws gebaseerd op jouw Facebook Likes of de mensen die jij volgt op Twitter. Als je de app voor het eerst opent kun je inloggen met Facebook, Google of Twitter. Zodra je dit gedaan hebt begint de magie. News360 doorzoekt, in mijn geval Facebook, jouw interesses, en genereerd een aantal categorieën waar jij vast geïnteresseerd in bent. Je kunt nu de ‘Top stories’ bekijken of per categorie jouw favoriete nieuws tot je nemen. Ook is het mogelijk om jouw land of woonplaats toe te voegen voor het lokale nieuws.

Je kunt een van de categorieën of de ‘top stories’ pagina op het startscherm pinnen, dan krijg je het laatste nieuws gepusht via een live tile. Voor de momenten dat je geen internettoegang hebt is het ook mogelijk om nieuwsberichten op te slaan.

 

Heb je overigens geen behoefte aan een bedrijf die in jouw Facebook gaat graaien om achter jouw interesses te komen, je kunt deze app ook gewoon gebruiken zonder in te loggen. Dan kun je weliswaar geen gebruik maken van het gepersonaliseerde nieuws, maar krijg je wel het belangrijkste nieuws op dat moment.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het personaliseren van nieuws erg goed werkt. Ik kreeg onder andere een Windows Phone categorie, erg handig. Vanaf nu staat News360 op mijn startscherm en blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws.

Download News360 gratis uit de Marketplace, of scan even onderstaande tag met je Windows Phone en Bing Vision.


Geef een reactie