Rowi: twitter zoals het hoort

Iedere Windows Phone heeft natuurlijk twitter ingebouwd in de people hub, maar voor de echte fanatieke twitteraar laat dit nog wel iets te wensen over. Gelukkig is er Rowi, dat dankzij een mooie Metro interface en erg veel functionaliteit dé twitterapp voor Windows Phone is.

Rowi
De timeline van rowi 2.0

Bij het openen van de app is het eerste scherm, nadat je je hebt ingelogd, een pivot met de timeline, mentions en direct messages. Het valt hierbij op dat alles perfect past bij de interface van Windows Phone; de achtergrondkleur en themakleur worden gebruikt, waardoor het geheel compleet Metro aanvoelt. Er wordt met een indicator aangegeven welke tweets nieuw zijn sinds het vorige gebruik; ook wordt de scrollpositie automatisch opgeslagen. Wanneer je de link in een tweet aanklikt wordt deze direct in de app geopend, waarbij niet wordt geswitcht naar Internet Explorer. Dit zorgt voor een snellere ervaring dan bij de officiële twitterapp. Ook kunnen links meteen naar Instapaper of ReaditLater worden opgeslagen.

Hiernaast kunnen ook zoektermen of lijsten worden opgeslagen, zodat deze in de pivot worden getoond. Zo heb je supersnel toegang tot deze functies. Wanneer je betaalt voor de app, zijn push-notifications voor messages en mentions mogelijk, waardoor je een toast notification krijgt en een live tile ziet met het aantal messages op het startscherm.

2.0

rowi tiles
Secondary tiles op het startscherm

De versie die nu in de marketplace te vinden is, heeft nog geen coole nieuwe mango-functionaliteit. Dit wordt toegevoegd met de 2.0-update, die nu wordt getest. Nieuwe functionaliteit is onder andere: supersnel scrollen, secondary tiles voor o.a. zoektermen en fast-app switching. Daarnaast zijn er talloze kleine verbeteringen toegevoegd ten opzichte van de huidige versie. Zo kan je bijvoorbeeld een tile pinnen, waarmee je meteen kan tweeten wat je op dat moment luistert met de #nowplaying tag. Momenteel zijn ze de Release Candidate aan het testen en deze heeft alle features aan boord, maar moet nog wel een beetje getweakt worden. Zo is de scrollsnelheid, hoewel beter dan de versie die nu in de Marketplace te vinden is, nog niet helemaal optimaal. Dit wordt waarschijnlijk opgelost voor de volgende Release Candidate, waarna de update wordt toegevoegd aan de Marketplace.

Conclusie

Rowi hoort zeker bij de beste twitterapps voor Windows Phone en met de 2.0-update wordt het alleen maar beter. Qua functionaliteit is het een stuk uitgebreider dan het net uitgebrachte Carbon, dat ook nog eens geld kost. Probeer gratis Rowi lite met de volledige functionaliteit, zonder push-notifications en met reclame of download de betaalde versie voor €2,99. In de komende maanden zal deze versie geüpdatet worden naar 2.0 en dit is zeker een zeer goede upgrade.


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie