Meer details van Tango update bekend geworden

De Russische website WP7forum.ru heeft screenshots en details bekend gemaakt over de volgende update van Windows Phone: Tango.

Het was al bekend dat deze update met name gericht zal zijn op het mogelijk maken van (nog) goedkopere toestellen. Zo worden de eisen met betrekking tot het aanwezige geheugen versoepeld van 512 MB naar 256 MB.

WP7forum.ru heeft nu bekend gemaakt hoe het is om met deze beperkingen te moeten werken. Zo blijkt het inderdaad niet mogelijk om bepaalde (zwaardere) applicaties te installeren en 3rd party Live Tiles zullen niet langer automatisch updaten.

Met name dat eerste aspect is toch wel een beetje zorgwekkend. Het zou namelijk kunnen leiden tot fragmentatie binnen het WP7 landschap. Developers zullen rekening moeten gaan houden met of ze voor Tango of Mango willen gaan ontwikkelen.
Helemaal nieuw is dit natuurlijk niet in smartphone land. Ook onder Android is deze fragmentatie een bekend euvel. Zo moet je voor toestellen als een HTC Wildfire soms speciale “light” apps installeren omdat het apparaatje net even te licht is voor de echte app.

Nog een beperking die aan het licht kwam was dat videostreams maximaal 4 MB/s mogen zijn en alleen encoding van H264.v2 video’s zal mogelijk zijn

Naast deze beperkingen kwam de Russische website ook nog met een aantal nieuwe features en een behoorlijk aantal screenshots. Zo kan je onder Tango je contacten op je sim beter beheren en kunnen er meerdere bijlagen bij een mms (wie gebruikt dat nog met alternatieven als Whatsapp?) voegen. Ook worden er met Tango weer veel meer talen ondersteund.

We verwachten dat Microsoft op het MWC eind deze maand in Barcelona meer bekend zal maken over Tango (en mogelijk de update daarna, Apollo aka WP8). Dan zullen we dus zeker weten of al deze gegevens kloppen.

Bron:WMPoweruser


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie