Developers: Standalone screenshot app voor Windows Phone (Updated)

Al sinds de eerste dagen van Windows Phone is er een enorme vraag geweest naar een dergelijke applicatie, vooral door de bloggers die screenshots willen kunnen maken van apps die ze reviewen. Helaas bleek zoiets onmogelijk vanwege de architectuur van het Windows Phone OS. Microsoft had zelf wel mogelijkheden gecreeerd met speciale developer devices met speciale firmware of bijvoorbeeld ook de video out die we op presentaties hebben gezien, maar voor de rest van de wereld bleef het onmogelijk. Totdat Mango ten tonele verscheen.

Een handige developer uit China heeft nu een applicatie gemaakt waarmee je wel degelijk screenshots kunt maken op de Windows Phone zelf, welke vervolgens automatisch naar je opgeslagen foto’s map wordt gesaved. Hij heeft dit voor elkaar gekregen door gebruik te maken van de Sheduled Task API in Windows Phone Mango, waardoor je dus een actie met een vertraging kunt laten afwerken in de achtergrond. Bovenaan de applicatie zit een slider met de secondes vertraging, en onderaan een grote knop welke je indrukt om de screenshot timer te starten. Daarna navigeer je weg met de Windows toets naar het scherm wat je wil gaan capturen, en dan wacht je tot de Toast message aangeeft dat de screenshot is genomen. Een en ander is wel allemaal in het Chinees, maar aangezien er maar 1 knop is, kun je je niet vergissen. Overigens verschijnt de app onderaan je applist vanwege die Chinese karakters, dus dan weet je vast waar je moet zoeken na installatie.

De applicatie zou in eerste instantie een Interop Unlock vereisen om te werken, maar dat bleek een foutje van de Chinese developer in kwestie, en Long Zeng van IStartedSomething (en ook bekend van het ChevronWP7 team) heeft de XAP aangepast waardoor het nu op iedere Windows Phone prima draait. Het vereist alleen natuurlijk nog wel een developer unlock om te kunnen sideloaden.

De XAP file is hier te downloaden.

UPDATE:

En nieuws kan snel gaan (en de indie developers lijken ook nooit te slapen), want op xda-developers hebben ze de app inmiddels nog verder gehacked waardoor het mogelijk is de camera button te gebruiken om captures te maken, en bovendien hebben ze de app een redesign gegeven met bovendien de engelse taal. Surf door naar deze thread op xda-developers voor de download en meer screenshots van de app ( 😀 ).


Geef een reactie