Meer nieuwe features voor Mango ofwel Windows Phone 7.5

Ik ben inmiddels een trouw luisteraar van de Windows Phone Dev Podcast van Ryan en Travis Lowdermilk. Je kunt de podcasts via Zune makkelijk naar je Windows Phone synchroniseren en ik luister er meestal in de auto op weg naar het werk. De laatste podcasts bevatten ook redelijk wat informatie over de komende Mango update en de laatste podcast van 15 mei “More Mango Madness” geeft een hoop nieuwe informatie vrij. Let wel: Dit zijn aannames ! De kans is groot dat de genoemde features aanwezig zullen zijn in Mango, maar dat weet je pas als het echt uitgerold wordt. Er wordt gefluisterd dat een aantal nieuwe zaken in Mango zullen zijn: Bing Audio/Video, gesproken SMS , podcast support, navigatie en nog veel meer. Een overzichtje van de nieuwe features:

Office Hub toevoegingen

SkyDrive en Office 365 zullen nu ook onderdeel zijn van Windows Phone 7.5. Het gerucht gaat dat Microsoft ook ondersteuning gaat inbouwen om documenten te bewerken met Internet Explorer 9 mobile. Skydrive ondersteuning is natuurlijk een super optie en het nieuwe Office 365 ook. Ik hoop ook dat de ondersteuning van Sharepoint aangepakt wordt en ook gaat werken met Sharepoint 2007 installaties.

Windows Live Messenger, Facebook Chat en AOL messenger integratie

In de Messaging hub zullen straks ook Windows Live Messenger, Facebook Chat en AOL Instant Messenger gaan verschijnen. Met name de Windows Live Messenger is een al lang gemiste toevoeging voor Windows Phone 7.5. In de people hub kunnen de gebruikers straks zien met welke services ze verbonden zijn. Ook kun je straks je contacten groeperen en alleen naar die groepen berichten sturen. Door deze manier van communiceren en de combinatie met de bovenstaande diensten krijg je straks ook echt een naadloze combinatie van je PC thuis en je Windows Phone 7.

Verbeteringen aan de Games hub

Ook de Games hub krijgt een opfrisbeurt. De startpagina is gewijzigd en krijgt kleinere preview tiles. Ook de groene achtergrond is verdwenen. Ook lijkt de spotlight pagina een ander plekje te hebben gekregen. Ook wordt er nog meer ingezet op Xbox LIVE support door middel van een mogelijkheid om spellen en instellingen te kunnen synchroniseren van en naar de cloud. Ook wordt er geroepen dat er speciale Xbox LIVE Gold en Silver abonnementen gaan komen voor Windows Phone gebruikers.

Lockscreen

Als laatste screenshot komt nog even het lockscreen voorbij. Je hebt straks de mogelijkheid om de artiest of track weer te geven van het nummer dat je op dat moment aan het afspelen bent. Of de functie dan geheel verdwijnt uit de volume settings is nog niet duidelijk.

Zoals je kunt zien beginnen langzaam de stukjes van de Mango puzzel op hun plek te vallen. Sommige features zijn gloednieuw, anderen zijn bij de introductie al aangekondigd maar hadden het niet gehaald in de eerste versie en zullen nu dan wel beschikbaar zijn. Er zullen zeker nog veel meer zaken in Mango zitten die nu nog bekend zijn, dus er is nog veel om naar uit te kijken. Ik hoop ook dat de toendertijd aangekondigde synchronisatie van SMS berichten in combinatie met Exchange 2010 erin zal zitten, zodat ik eindelijk mijn SMS-jes kan backuppen.

Er is ook bekend geworden dat Visual Voicemail ondersteuning aanwezig zal zijn. Dat bericht is al eerder opgedoken. Microsoft werkt ook hard aan beter battery management waar zelfs een nieuwe optie in het menu voor zal zitten. Ook zal er betere Network Awareness ondersteuning voor Wi-Fi hotspots aanwezig zijn. Als laatste zal er ook een Network Connectivity Status Indicator (NCSI) ingebouwd zijn die momenteel onderdeel is van Windows 7. Deze optie zorgt ervoor dat het operating system netwerk verbindingsinformatie verzameld en deze gebruikt om de beste netwerkverbinding te kiezen om informatie te verzenden.

Op TechEd 2011 North America werden ook de nieuwe zakelijke features aangekondigd van Windows Phone 7.5 “Mango”. Deze kun je hier lezen.

Waar zit jij het meest op te wachten ? Laat het horen in het forum.

,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie